G

Gevulde Courgette Met Italiaanse Worst

De Suikervrije Oom - Gevulde Courgette Met Italiaanse Worst

Ben je op zoek naar een makkelijke maaltijd met courgette? Zoek niet verder, het antwoord van vandaag is dit recept voor Gevulde Courgette Met Italiaanse Worst. Ze zijn de perfecte combinatie van verse groenten, een hartige vulling, en kaas! Ik krijg altijd verzoeken voor meer gemakkelijke koolhydraatarme diner recepten, en keto courgette boten zijn het. Vullend, gezond, en heerlijk!

De voorbereidingstijd is minimaal, en je hebt een heerlijk Italiaans diner waar de hele familie van zal smullen. Deze keto gevulde courgetteboten zijn gezond. Ik hou ervan dat ze een gemakkelijke maaltijd zijn die alles omvat. Groenten, eiwitten, en veel vet!

Is courgette keto?

Een hele courgette (ongeveer 200g) heeft 6g totale koolhydraten, 2g vezels, en 4g netto koolhydraten. Vanwege het lage aantal netto koolhydraten, wordt courgette beschouwd als keto vriendelijk. In feite is courgette een veelgebruikt koolhydraatarm alternatief voor pasta en andere tarweproducten.

Deze met worst gevulde courgette bootjes krijgen veel smaak van de vulling. Het is een mengsel van worst, tomaten, ui, knoflook, en wat geraspte Parmezaanse kaas. Allemaal heerlijke ingrediënten!

Keto Gevulde Courgette Met Italiaanse Worst

Personen: 4
Tijd: 50 minuten
Keuken: Italiaans
Koolhydraten:13.8
Ben je op zoek naar een makkelijke maaltijd met courgette? Zoek niet verder, het antwoord van vandaag is dit recept voor de met worst gevulde courgette bootjes. Ze zijn de perfecte combinatie van verse groenten, een hartige vulling, en kaas! Vullend, gezond, en heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 middelgrote courgettes
  • 30 ml olijfolie
  • 0,5 tl zeezout
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 450 gr Italiaanse varkensworst
  • 400 gr tomatenblokjes uitgelekt
  • 40 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 5 gr Italiaanse kruiden
  • 100 gr Mozzarella kaas geraspt
  • 1 tl knoflook

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgette in de lengte door. Schraap met een lepel wat van het midden uit de courgette om kuiltjes te maken.
  • Leg de courgettes op de bakplaat met de gesneden kant naar boven. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zeezout.
  • Rooster de courgettes ongeveer 15-20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.
  • Verhit ondertussen nog een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de uienblokjes toe. Sauteer ongeveer 10 minuten, tot ze bruin beginnen te worden.
  • Voeg de varkensworst toe en bak ongeveer 10 minuten mee tot de worst bruin is.
  • Maak wat ruimte in de pan, voeg de fijngehakte knoflook toe en sauteer ongeveer een minuut, tot het geurig is. Meng vervolgens de knoflook door de worst.
  • Haal de worst van het vuur. Roer de tomaten, de geraspte Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg zout toe naar smaak.
  • Als de courgettes klaar zijn met roosteren, gebruik dan keukenpapier om het vocht uit het midden te verwijderen.
  • Schep het worstmengsel in de courgettebootjes. Bestrooi met geraspte mozzarella.
  • Bak ongeveer 5-10 minuten, tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Tips: 1Tel twee worstjes uit per halve courgette en je zit goed!
Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 13,8 gram | vezels: 5,7 gram | netto koolhydraten: 8,1 gram | eiwitten: 41,3 gram | Vetten: 34,8 gram, waarvan verzadigd: 12,7 gram | Energie 550 kcal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept