Over De Suikervrije Oom

Hallo, mijn naam is Nick, voedingsdeskundige gespecialiseerd in koolhydraatarme voeding! Persoonlijk ervaar ik de voordelen van een keto lifestyle nu sinds 2018. In mijn studententijd heb ik eigenlijk jarenlang “slechte” eetgewoonten gehad. Deze periode in mijn leven werd gekenmerkt door verpakt voedsel, veel suiker, weinig energie, angst en zelfs lichte depressie. Op zich had ik daar de eerste jaren geen zichtbaar last van, maar vanaf mijn 25e groeide mijn vetpercentage langzaam maar zeker naar een niveau van overgewicht. Zoals meer mensen begon ik met een koolhydraatarm dieet om in eerste instantie af te vallen en weer op mijn ideale gewicht te komen. Verrassend genoeg, terwijl het gewichtsverlies erg leuk was natuurlijk, was de grootste impact het voordeel voor mijn algehele gezondheid.

De keto levensstijl heeft mijn mentale en fysieke welzijn volledig veranderd. Ik voel me gemotiveerder en energieker dan ik mij ooit in mijn leven heb gevoeld.

Ik ben fysiek vrij sterk, bijna atletisch te noemen. Mijn stemming is stabiel. Mijn angsten en lichte depressies zijn vrijwel verdwenen en ik heb een gezond gewicht met een lage bloeddruk en cholesterol.

de suikervrije oom - tiramisu cake

De Suikervrije Oom

De Suikervrije Oom is ontstaan om mensen te laten zien dat koolhydraatarm en keto eten niet moeilijk, ingewikkeld of saai hoeft te zijn. Vanaf het moment dat ik suikerloos ging eten gebeurden er twee dingen die ik niet had kunnen voorspellen. Het eerste was dat ik heel erg diep sliep, alsof ik in coma was. Het tweede effect – en dat was even wennen – was dat mijn smaak veranderde. Zelfs een glaasje kraanwater smaakte ineens zoet. Alles was zoet. Alsof mijn smaakpapillen opnieuw geprogrammeerd moesten worden. Wie had gedacht dat walnoten eigenlijk heel romig smaken of dat chocolade van 95% cacao nog steeds zoet smaakt?

Elke dag vertellen lezers me hoe de keto levensstijl hun leven heeft veranderd. Mijn wens is om meer mensen te laten inzien hoe gemakkelijk het eigenlijk kan zijn.

Deze website staat vol met heerlijke en makkelijke koolhydraatarme en keto recepten, inclusief alles wat je nodig hebt om ze foolproof te maken – van stap-voor-stap instructies die zelfs de meest beginnende koks kunnen volgen tot geweldige tips en variaties die je zullen helpen om elk recept je eigen recept te maken.

Je leert ook de basis van hoe je moet beginnen als je nieuw bent in een low carb of keto levensstijl. En als je dat niet bent, zul je nog steeds iets nieuws vinden in deze makkelijke keto recepten!

Zin om samen te werken? Laat het me weten en dan kunnen we vast wat afspreken!

Contact

Voedingswaardes

Alle recepten op De Suikervrije Oom zijn voorzien van voedingswaardes (per portie). Wij verstrekken voedingswaardes (macro’s) voor onze recepten als een service aan onze gebruikers. De gegevens worden berekend met behulp van tools van derden, zoals Mijn Eetmeter van Voedingscentrum.nl. We verwijderen suikeralcoholen zoals erythritol en vezels om de netto koolhydraten per portie te geven, omdat voor de meeste mensen, vezels en suikeralcoholen geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. We proberen altijd om de voedingswaardes zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, maar als gevolg van verscheidende factoren, zoals verschil in merken, soorten, en de manier waarop je ingrediënten afmeet en bereid, kunnen de werkelijke macro’s variëren. We raden je aan om de voedingswaardes van het recept zelf te berekenen aan de hand van de informatie bijgesloten bij de producten die je hebt gekocht om een nauwkeurig overzicht te krijgen.

Food Photography

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de stijl van de foto’s van recepten op De Suikervrije Oom over het algemeen vrij donker en moody zijn. Deze stijl, ook wel chiaroscuro genoemd – een term geleend uit de kunstwereld, verwijst naar het gebruik van een sterk contrast tussen licht en donker. Ik hou ervan om dit soort beelden te creëren en te fotograferen, die een sterke visuele impact hebben en soms een beetje melancholie overbrengen, maar op een goede manier, iets dat zich vertaalt in een verlangen bij de kijker. Alle foto’s op De Suikervrije Oom zijn door mijzelf geschoten en bewerkt, waarmee dus ook alle recepten ook daadwerkelijk zijn gemaakt! Over het algemeen kun je Food Photography onderverdelen in vier basis moods:

  • licht & helder
  • licht & stemmig
  • donker & gedurfd
  • donker & stemmig

Meestal heeft men in Food Photography het alleen over twee moods en stellen ze donker en moody tegenover licht en helder. Daar ben ik het niet mee eens, want ik denk dat lichte foto’s net zo moody kunnen zijn en dat donkere foto’s dat niet persé hoeven te zijn. Als ik moody zeg, denk ik aan een soort schemering, een soort mystiek licht dat iets bijna melancholieks kan hebben. De stemming hangt samen met het soort emotie dat je met je foto wilt oproepen.

Meestal begin ik mijn shoot met een concept, gebaseerd op een mood die ik wil bereiken, en daar bouw ik dan de belichting omheen. Ik denk vervolgens na over wat het gerecht voor mij idealiter uitdraagt (de scène die ik zou creëren voor een traditioneel, rustiek recept met een huisgemaakt gevoel kan heel anders zijn dan iets dat creatiever, gestileerder en eigentijdser is).

Voor een donkere en moody shoot gebruik ik meestal donkere en matte props, donkergrijs en zwart keramiek en bestek dat ik op een kringloopmarkt heb gekocht, vintage, dat niet glanst of schittert, maar het eerder een rustieke en gebruikte look geeft. Daarnaast gebruik ik donkere servetten om het eten echt op te laten vallen. Het gerecht is de hero in de foto en straalt de meeste kleur uit, zodat het menselijk oog daar gelijk naartoe wordt getrokken.

Op de Instagram van De Suikervrije Oom vind je een overzicht van vrijwel alle food foto’s die zijn gemaakt voor de recepten op De Suikervrije Oom!

Instagram