De Suikervrije Oom - Groentesoep

De lekkerste low-carb groentesoep ooit, klaar in 30 minuten! Als je een gezonde keto low-carb groentesoep wilt, dan is dit de beste keuze.

Of je nu bezig bent met gewichtsverlies of gewoon iets zoekt om je op te warmen in de winter, deze eenvoudige low-carb groentesoep hits the spot! Het is natuurlijk keto vriendelijk, paleo, heeft een veganistische optie, en is gewoon allround gezond. Als je een soep zoekt die super eenvoudig is, gewone ingrediënten gebruikt en in minder dan 30 minuten klaar is, dan is dit recept voor jou.

Zelfgemaakte groentesoep verschijnt regelmatig op tafel bij mij thuis in de winter. Het is verwarmend, vullend, en gezond. Plus, deze soep is een balans tussen smaak en eenvoud, dus ik ben er vrij zeker van dat dit ook voor jou een hits is!

Groentesoep gezond om af te vallen? Ja, zeker! Het maakt niet uit wat voor dieet je volgt, een grote kom zelfgemaakte soep is gezond voor je.

Sterker nog, als je mij vraagt: “Wat is de gezondste soep?” – dan zou deze wel eens het antwoord kunnen zijn. Het zit vol met veel verschillende soorten groenten, vitaminen en minderalen, en tegelijkertijd licht in calorieën en koolhydraten.

Groentesoep keto vriendelijk? Ja, dat kan. Hoewel het klopt dat de koolhydraten nogal kunnen oplopen bij het gebruik van bepaalde groenten, kan je dit koolhydraatarme recept aanpassen aan zelfs de strengste koolhydraatarme diëten.

Deze keto soep heeft 8 gram netto koolhydraten per portie. Alle koolhydraten komen van groenten, wat altijd een goede zaak is. Het is zeker het beste groentesoep recept op De Suikervrije Oom!

Keto Groentesoep

Personen: 6
Tijd: 40 minuten
Keuken: Hollands
Koolhydraten:11.1
Zelfgemaakte groentesoep verschijnt regelmatig op tafel bij mij thuis in de winter. Het is verwarmend, vullend, en gezond. Plus, deze soep is een balans tussen smaak en eenvoud, dus ik ben er vrij zeker van dat dit ook voor jou een hits is!

Ingrediënten

  • 30 ml olijfolie
  • 150 gr ui versnipperd
  • 300 gr paprika in blokjes gesneden
  • 1 medium bloemkool in kleine roosjes
  • 200 gr sperziebonen in stukjes van 1 cm
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 2 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 15 gr Italiaanse kruiden
  • 2 stuks laurierblad gedroogd
  • zout & peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de uien en paprika's toe. Sauteer 7 tot 10 minuten, tot de uien doorschijnend en lichtbruin zijn.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe. Sauteer ongeveer een minuut, tot de knoflook begint te geuren.
  • Voeg de bloemkool, sperziebonen, tomatenblokjes, bouillon en Italiaanse kruiden toe.
  • Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Indien je deze wil gebruiken, voeg de laurierblaadjes toe.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Dek af met een deksel, zet het vuur op middelhoog en kook ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de groenten zacht zijn.
Tips: 1Haal de laurierblaadjes voor het serveren uit de soep.
Voedingswaarde per portie (1/6 recept): Totaal koolhydraten: 11,1 gram | vezels: 4,8 gram | netto koolhydraten: 6,3 gram | eiwitten: 3,7 gram | Vetten: 6,8 gram, waarvan verzadigd: 1,6 gram | Energie 150 kcal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept