Zelfgemaakte groentesoep verschijnt regelmatig op tafel bij mij thuis in de winter. Het is verwarmend, vullend, en gezond. Plus, deze soep is een balans tussen smaak en eenvoud, dus ik ben er vrij zeker van dat dit ook voor jou een hits is!
Ingrediënten
30mlolijfolie
150gruiversnipperd
300grpaprikain blokjes gesneden
1mediumbloemkoolin kleine roosjes
200grsperziebonenin stukjes van 1 cm
400mltomatenblokjes
2literkippenbouillon(of groentebouillon)
15grItaliaanse kruiden
2stukslaurierbladgedroogd
zout & pepernaar smaak
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de uien en paprika's toe. Sauteer 7 tot 10 minuten, tot de uien doorschijnend en lichtbruin zijn.
Voeg de fijngehakte knoflook toe. Sauteer ongeveer een minuut, tot de knoflook begint te geuren.
Voeg de bloemkool, sperziebonen, tomatenblokjes, bouillon en Italiaanse kruiden toe.
Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Indien je deze wil gebruiken, voeg de laurierblaadjes toe.
Breng de soep aan de kook.
Dek af met een deksel, zet het vuur op middelhoog en kook ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de groenten zacht zijn.