Dit low carb keto bananenbrood recept met amandelmeel is perfect in balans. Door het gebruik van bananen extract zal niemand doorhebben dat dit recept suikervrij is en verder geen koolhydraten bevat die normaal met bananen komen!
Dit low carb keto bananenbrood recept is een van mijn favoriete keto recepten om te maken voor familie en vrienden… waarna ik ze pas achteraf vertel dat het eigenlijk een suikervrij bananenbrood is! Niemand proeft in eerste instantie het verschil, dankzij een mix van low carb meelsoorten, suikervrije zoetstof, en een gemakkelijke swap voor de bananen. Mix het amandelmeel beslag voor bananenbrood, bak het, en laat het dan rustig afkoelen (het moeilijkste gedeelte van het hele recept).
Dit keto vriendelijke bananenbrood gebruikt een mix van low carb meelsoorten om de juiste textuur in je brood te krijgen, net als het echte werk. Soms moet je echt een mix van meelsoorten gebruiken om die “juiste” textuur te krijgen, en dit is een van die momenten. De verhouding natte/droge ingrediënten is hier belangrijk, want dat zorgt voor de juiste textuur.
We gebruiken Sukrin zoetstof voor dit brood, omdat het niet alleen net zo smaakt als suiker (zonder suikeralcoholen!), het helpt ook om vocht in te sluiten zodat je brood niet droog uitvalt.
Traditioneel bananenbrood is niet geschikt voor keto, omdat het gemaakt is met bloem, suiker, en bananen. Dit low carb bananen (noten)brood recept is volledig keto vriendelijk.

Dus wat maakt dit low carb keto bananenbrood nou niet te onderscheiden van ‘normaal’ bananenbrood?
Het is bananen extract! En dit is echt het beste spul ooit. Je kunt een echt low carb bananenbrood recept maken met de overduidelijke volle smaak van bananen!
Extracten zijn het geheime ingrediënt om bijna elk suiker- of koolhydraatrijk ingrediënt weer mogelijk te maken op een keto-dieet.
En even voor de duidelijkheid, ik heb het niet over die kunstmatige “imitatie” extracten. Die wil je niet! Het extract wat ik gebruikt heb is afkomstig van echte bananen en het gaat erg lang mee.
Low Carb Keto Bananenbrood
Ingrediënten
- 250 gr amandelmeel
- 30 gr kokosmeel
- 15 gr bakpoeder
- 5 gr Xanthaangom
- 1 snufje zeezout
- 25 gr boter (zacht)
- 125 gr Sukrin Icing of een soortgelijk suikervervanger
- 4 grote eieren op kamertemperatuur
- 125 ml ongezoete amandelmelk op kamertemperatuur
- 10 ml banaanextract
- 100 gr walnoten gehakt, optioneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een broodvorm met bakpapier, en laat aan de beide lange kanten uitsteken.
- Meng in een grote kom het amandelmeel, het kokosmeel, het bakpoeder, de kaneel, de xanthaangom en het zeezout.
- Gebruik in een andere grote kom een handmixer om de boter met de zoetstof luchtig te kloppen.
- re grote kom een handmixer om de boter met de zoetstof luchtig te kloppen.Klop er één voor één de eieren door, dan de amandelmelk en dan het bananenextract.
- Terwijl de mixer op gemiddelde snelheid staat, voeg je geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte, tot het een dik en uniform mengsel vormt.
- Roer er 3/4 van de gehakte walnoten door als je voor deze optie kiest.
- Doe het beslag in de beklede broodvorm en druk gelijkmatig aan tot een gladde bovenkant. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven gehakte walnoten (optioneel) en druk ze lichtjes in het oppervlak.
- Bak 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is. Dek de bovenkant af met folie en bak nog 20-25 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de pan haalt en in plakken snijdt.
