Dit low carb keto bananenbrood recept met amandelmeel is perfect in balans. Door het gebruik van bananen extract zal niemand doorhebben dat dit recept suikervrij is en verder geen koolhydraten bevat die normaal met bananen komen!
Ingrediënten
250gramandelmeel
30grkokosmeel
15grbakpoeder
5grXanthaangom
1snufjezeezout
25grboter(zacht)
125grSukrin Icing of een soortgelijk suikervervanger
4groteeierenop kamertemperatuur
125mlongezoete amandelmelkop kamertemperatuur
10mlbanaanextract
100grwalnotengehakt, optioneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een broodvorm met bakpapier, en laat aan de beide lange kanten uitsteken.
Meng in een grote kom het amandelmeel, het kokosmeel, het bakpoeder, de kaneel, de xanthaangom en het zeezout.
Gebruik in een andere grote kom een handmixer om de boter met de zoetstof luchtig te kloppen.
re grote kom een handmixer om de boter met de zoetstof luchtig te kloppen.Klop er één voor één de eieren door, dan de amandelmelk en dan het bananenextract.
Terwijl de mixer op gemiddelde snelheid staat, voeg je geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte, tot het een dik en uniform mengsel vormt.
Roer er 3/4 van de gehakte walnoten door als je voor deze optie kiest.
Doe het beslag in de beklede broodvorm en druk gelijkmatig aan tot een gladde bovenkant. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven gehakte walnoten (optioneel) en druk ze lichtjes in het oppervlak.
Bak 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is. Dek de bovenkant af met folie en bak nog 20-25 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de pan haalt en in plakken snijdt.
Tips:1Je kunt het brood in de oven langzaam laten afkoelen, door simpelweg de oven uit te zetten. Zo kun je voorkomen dat het brood gedeeltelijk inzakt.Voedingswaarde per portie (1/12 cake): Totaal koolhydraten: 3,6 gram | vezels: 3,4 gram | netto koolhydraten: 0,2 gram | eiwitten: 9,7 gram | Vetten: 27,8 gram, waarvan verzadigd: 8,36 gram | Energie 300 kcal