Een eenvoudig recept voor keto bloemkool macaroni en kaas recept met slechts 5 ingrediënten! Rijke, romig en low-carb.
Als je op zoek bent naar een low-carb vervanging voor mac & cheese, zoek dan niet verder en probeer dit recept! Ja, het is geen echte pasta, maar deze keto macaroni en kaas zal helemaal voldoen aan die trek naar ‘comfort food’. Keto bloemkool macaroni met kaas is bijna hetzelfde als de traditionele versie, maar dan zo veel gezonder.
De eerste keer mac & cheese was bij een vriendin thuis, na een dag lang in het bos gewandeld te hebben. Wat een traktatie was dit; om vervolgens na het eten als een blok op de bank in slaap te vallen. Mijn liefde voor macaroni met kaas heeft zich daarna tijdens mijn studententijd voorgezet. Ik kookte niet veel zelf toen, maar macaroni met kaas was wel een veelvoorkomend gerecht als ik dan toch moest koken.
Toentertijd zat ik alleen nog niet aan keto, en pas nu kom ik er achter hoeveel koolhydraten er eigenlijk in zitten, oeps! Dus tijd voor de koolhydraatarme versie van Bloemkool Mac & Cheese!
“Natuurlijk zal je nooit denken dat je pasta eet als het eigenlijk bloemkool is. Maar, met de juiste koolhydraatarme kaassaus, is deze keto versie ‘the next best thing’!”
Wat deze low-carb mac & cheese met bloemkool het ultieme recept voor ‘comfort food’ maakt is de kaassaus, vol en romig! En, het is super simpel, met slechts drie ingrediënten in de saus, plus zout en peper.


Keto Mac & Cheese
Ingrediënten
- 1 krop bloemkool in kleine roosjes gesneden
- 50 gr grasboter
- 125 gr cheddar geraspt
- 75 ml volle room
- 50 ml ongezoete amandelmelk (of een melk naar keuze)
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de helft van de boter. Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de gesmolten boter. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat. Rooster ze ongeveer 10-15 minuten, tot ze knapperig en gaar zijn.
- Verhit in een pan de cheddar, slagroom, melk en de resterende boter onder regelmatig roeren. Verwarm tot het mengsel egaal is. Zorg ervoor dat de kaas niet te heet wordt of verbrandt.
- Schep de bloemkool vlak voor het serveren door de kaassaus.