Als je op zoek bent naar een low-carb vervanging voor mac & cheese, zoek dan niet verder en probeer dit recept! Ja, het is geen echte pasta, maar deze keto macaroni en kaas zal helemaal voldoen aan die trek naar 'comfort food'. Keto bloemkool macaroni met kaas is bijna hetzelfde als de traditionele versie, maar dan zo veel gezonder.
Ingrediënten
1kropbloemkoolin kleine roosjes gesneden
50grgrasboter
125grcheddargeraspt
75mlvolle room
50mlongezoete amandelmelk(of een melk naar keuze)
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de helft van de boter. Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de gesmolten boter. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat. Rooster ze ongeveer 10-15 minuten, tot ze knapperig en gaar zijn.
Verhit in een pan de cheddar, slagroom, melk en de resterende boter onder regelmatig roeren. Verwarm tot het mengsel egaal is. Zorg ervoor dat de kaas niet te heet wordt of verbrandt.
Schep de bloemkool vlak voor het serveren door de kaassaus.
Tips: 1Deze mac & cheese is vers het lekkerst, maar je kunt hem ook invriezen als het moet. De textuur zal echter niet hetzelfde zijn. Ontdooi in de koelkast en verwarm in de oven. De saus kan een beetje loslaten, dus roer goed na het opwarmen.Voedingswaarde per portie (1/2 recept): Totaal koolhydraten: 5,8 gram | vezels: 4,8 gram | netto koolhydraten: 1 gram | eiwitten: 20,9 gram | Vetten: 50,8 gram, waarvan verzadigd: 33,5 gram | Energie 575 kcal