Dit makkelijke, koolhydraatarme broccoli kaas soep recept is gezond, vol van kaas, maar vijf ingrediënten, en glutenvrij.
Er zijn ongeveer tienduizend broccoli en kaassoep recepten. Dus je vraagt je misschien af wat ik überhaupt nog aan deze lange lijst kan toevoegen qua recept. Nou, de recepten die ik heb gezien hebben de neiging om bloem te gebruiken als verdikkingsmiddel, hebben een lange lijst van ingrediënten, of duren gewoon te lang om te bereiden. Hieronder deel ik mijn versie van een makkelijke broccoli kaassoep, die je in 30 minuten kunt maken. Uiteraard is deze broccoli kaassoep volledig keto!
Het mooie van deze glutenvrije broccoli kaassoep is dat iedereen hem lekker schijnt te vinden, of ze nu koolhydraatarm eten of niet. En als je net begint aan je journey met een koolhydraatarm dieetplan, des te beter om een keto soep te proberen die de rest van je gezin/vrienden ook graag zal eten. (Daarnaast zal de natrium en kalium helpen om keto griep te voorkomen.)
Je zult het geweldig vinden dat het slechts twintig minuten duurt om te bereiden, dus je kunt het op het laatste moment in elkaar flansen op een drukke doordeweekse avond. Het is ook een uitstekende keuze als voorgerecht voor als je bijvoorbeeld gasten te eten krijgt.
Je hebt er maar een paar (vijf!) eenvoudige ingrediënten voor nodig. En het beste van alles is dat ze zo gewoon zijn dat je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt.

Keto Broccoli Kaassoep
Ingrediënten
- 350 gr broccoli in roosjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 850 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
- 250 ml volle room
- 350 gr cheddarkaas geraspt
Bereiding
- Fruit de knoflook in een grote soeppan op middelhoog vuur gedurende een minuut, tot het geurig wordt.
- Voeg de bouillon, de room en de broccoli roosjes toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat de broccoli 10-20 minuten zachtjes doorkoken, tot het zacht is.
- Gebruik een staafmixer om de broccoli te pureren.
- Zet het vuur laag. Voeg de geraspte cheddarkaas beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren, en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Pureer opnieuw om het glad te maken.
- Haal van het vuur en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
