Het mooie van deze glutenvrije broccoli kaassoep is dat iedereen hem lekker schijnt te vinden, of ze nu koolhydraatarm eten of niet. En als je net begint aan je journey met een koolhydraatarm dieetplan, des te beter om een keto soep te proberen die de rest van je gezin/vrienden ook graag zal eten.
Ingrediënten
350grbroccoliin roosjes gesneden
4teentjesknoflookfijngehakt
850mlkippenbouillon(of groentebouillon)
250mlvolle room
350grcheddarkaasgeraspt
Bereiding
Fruit de knoflook in een grote soeppan op middelhoog vuur gedurende een minuut, tot het geurig wordt.
Voeg de bouillon, de room en de broccoli roosjes toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat de broccoli 10-20 minuten zachtjes doorkoken, tot het zacht is.
Gebruik een staafmixer om de broccoli te pureren.
Zet het vuur laag. Voeg de geraspte cheddarkaas beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren, en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Pureer opnieuw om het glad te maken.
Haal van het vuur en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Tips: 1Je kunt voor het pureren wat roosjes uit de soep halen om deze later weer toe te voegen als garnering.Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 4,7 gram | vezels: 2,5 gram | netto koolhydraten: 2,2 gram | eiwitten: 27,5 gram | Vetten: 51,6 gram, waarvan verzadigd: 34,8 gram | Energie 600 kcal