H

Halloumi Frietjes

de suikervrije oom - halloumi frietjes

Wat zijn betere keto frietjes dan die volledig van kaas zijn gemaakt! Deze knapperige Keto Halloumi Cheese Fries zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en zout in het midden.

Als je met olie kookt, is het zeer belangrijk een spatscherm te gebruiken. Het vet spettert en kan zowel jou verbranden als je keuken beschadigen. Dit recept is voor één goede portie frietjes.

We raden aan om je Keto Kaas Frietjes vers te maken. Gebakken en vervolgens gekoelde halloumi kaas is gewoon niet zo lekker!

Wat is halloumi?

Halloumi is een Cypriotische kaas die mild van smaak is, licht zout en niet smelt bij verhitting…waardoor hij ideaal is voor frietjes. Het is een van mijn favoriete kazen om te gebruiken in de KETO keuken, dus ik heb hem nu bijna altijd wel in de koelkast liggen.

Tips & Tricks…

Snijd de halloumi in de klassieke “frietjes” maat. Ik adviseer ongeveer 1-1,5 cm, omdat ze een beetje uitzetten, dus je wilt niet dat ze te brokkelig zijn,

Gebruik een spatbescherming bij het bakken van deze frietjes. Ze spatten nogal en het vet kan je huid gemakkelijk verbranden.

Laat de frietjes elkaar niet raken, anders plakken ze aan elkaar en krijg je niet die perfect krokante randjes! Daarom is het het beste om ze in kleine porties te bakken.

Eet ze meteen op, want als de frietjes koud worden, wordt de kaas hard. Dus ik wacht ongeveer 1-2 minuten (genoeg tijd om onze monden niet te verbranden) en dip en duik erin!

Keto Halloumi Frietjes

Personen: 1
Tijd: 15 minuten
Keuken: Grieks
Koolhydraten:5
Wat zijn betere keto frietjes dan die volledig van kaas zijn gemaakt! Deze knapperige Keto Halloumi Cheese Fries zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en zout in het midden.

Ingrediënten

  • 250 gr Halloumi
  • 750 ml Arachideolie
  • 2 el kipkruiden

Bereiding

  • Snijd de halloumi in frietjes van minstens 1 cm dik en dep ze droog met keukenpapier
  • Doe de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet op middelhoog tot hoog vuur. Het vet moet ongeveer 170C a 180C zijn.
  • Voeg voorzichtig de stukjes halloumi toe, ik raad aan een tang te gebruiken omdat de olie heet vet kan spuwen.
  • Bedek de pan met een spatscherm als alle halloumi zijn toegevoegd.
  • Bak de halloumi ongeveer 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de kipkruiden
  • Serveer eventueel met een beetje mayonaise om te dippen.
Tips: 1Gebruik je eigen favoriete patatkruiden
Voedingswaarde per portie (per portie): Totaal koolhydraten: 5 gram | vezels: 0 gram | netto koolhydraten: 5 gram | eiwitten: 57,5 gram | Vetten: 60 gram, waarvan verzadigd: 40 gram | Energie 790 kcal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept