Een low-carb ovenschotel recept met kaas, kip en bacon dat het hele gezin heerlijk gaat vinden! Dit recept staat snel en gemakkelijk op tafel met slechts 7 ingrediënten.
Als het op eten aankomt, wordt het niet beter dan in de nazomer. Een onevenredige hoeveelheid verse producten is op zijn hoogtepunt rond deze tijd. Elke maandag en vrijdag loop ik altijd even over de locale markt en ga dan hard op allerlei soorten groentes!
Er is iets speciaals aan het frisse weer na een hete zomer, prachtige veranderende bladeren die de grond onder je voeten kleuren, en natuurlijk, alles met pompoen, een geliefde keto groente. Voor we het weten maken we weer pompoentaart en pompoensoep!
Met het werk wat ik doe is het soms heerlijk om even een recept te pakken dat je binnen 30 minuten op tafel hebt staan, zonder in te leveren op smaak. Waar de personen die een traditioneel Westers dieet volgen zich meestal op dit soort dagen redden met een bezorgdienst, afhaal of fastfood, wordt het voor degenen die een keto dieet volgen toch wel wat lastiger. Dit is echter een van die recepten die je zo klaar hebt.
“Dit gaat een van je favoriete koolhydraatarme kip recepten worden!”


Meestal lijkt augustus een beetje vroeg om te beginnen met herfstachtige ovenschotels. Maar, die Nederlandse zomers staan nou niet bepaald bekend om hun lange duur. Tweemaal knipperen met je ogen en je valt van de lente in de herfst. Overigens is dit ook een ideaal recept als je je ‘wat minder’ voelt, mij beurt het op in ieder geval!
Natuurlijk zijn koolhydraatarme ovenschotel recepten een van de beste en makkelijkste keto diners. Je kunt ze van tevoren in elkaar zetten of ze last minute afmaken. De voorbereidingstijd is meestal minimaal, vooral als je al wat basis ingrediënten in je koelkast klaar hebt.
Koolhydraatarme Ovenschotel met Kip en Bacon
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet gekookt, in blokjes of in snippers
- 8 plak spek uitgebakken, in stukjes gesneden
- 3 teen knoflook fijngehakt
- 225 ml ranch dressing
- 150 gr mozzarella geraspt
- 150 gr cheddar geraspt
- 350 gr broccoli
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snij de broccoli in kleine roosjes, doe deze in een pan met water en breng aan de kook. Laat 1-2 minuten sudderen tot de broccoli heldergroen is.
- Doe de kip, spek, broccoli, knoflook, ranchdressing en de helft van de geraspte kazen in een grote kom. Roer tot alles goed gemengd is. Breng het gerecht over in een ovenschaal van 23 x 33 cm.
- Strooi de rest van de mozzarella- en cheddarkaas erover.
- Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.

Hoe kom ik aan ranch dressing?
Hallo Tim,
je kunt zelf een Ranch dressing maken, dan heb je de volledige controle. Voeg de volgende ingrediënten bij elkaar:
½ tl gedroogde bieslook
¼ tl gedroogde peterselie
¼ tl gedroogde dille
1 tl uienpoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl zout
¼ tl mosterdpoeder
125 g crème fraîche
125 ml karnemelk
Meng de kruiden door elkaar, voeg vervolgens de crème fraîche en karnemelk toe. En breng op smaak met peper.
Je kunt echter ook een goede Ranch dressing vinden in de supermarkt. Ik vind zelf die van Cardini erg fijn (Ranch Dressing Italiaanse kaas 350ml), welke maar 2gr suiker per 100ml bevat.
Succes!