P

Peanut Butter Cookies – Pindakaaskoekjes

Peanut Butter Cookies

Suikervrije keto pindakaaskoekjes zijn smeuïg en zoet! Maak koolhydraatarme pindakaaskoekjes met alleen pindakaas, ei en zoetstof.

Omdat deze suikervrije keto pindakaaskoekjes gebaseerd zijn op gewone bloemloze pindakaaskoekjes, zijn ze vrijwel niet te onderscheiden van een gewone versie. In tegenstelling tot andere keto koekjes, waarvan het recept aangepast moet worden om koolhydraatarm bloem te gebruiken, hebben deze koolhydraatarme pindakaaskoekjes helemaal geen bloem. We verwisselen alleen de zoetstof!

Zonder de suiker vind ik deze ook gezond genoeg als ontbijt, geserveerd met een kopje keto bulletproof koffie – of gedoopt in een koud glas amandelmelk of hennepmelk!

Basis 3-Ingrediënten Keto Pindakaas Koekjes:

Pindakaas – Zoek naar een natuurlijke pindakaas die dik en romig is (net als de gesuikerde soorten), maar zonder suiker. Vermijd het soort met de olie aan de bovenkant dat je voor gebruik moet roeren, want dan worden de koekjes te plat. Je kunt ook amandelboter, cashewboter, of andere notenboters afgeleid van keto noten gebruiken. Hoewel de textuur kan veranderen, vooral als wat je gebruikt vloeibaarder is.

Eieren – Gebruik grote eieren. Zowel het eiwit als het eigeel.

Sukrin Icing peder – Dit is de beste suikervervanger voor suikervrije pindakaaskoekjes, omdat het helpt ze zacht en chewy te maken, zonder nasmaak. Je kunt ook gewone allulose gebruiken voor een vergelijkbaar resultaat. Ik raad het gebruik van alles wat super geconcentreerd is af (zoals puur stevia poeder), omdat het de structuur van het koekje negatief zal veranderen.

Optionele toevoegingen:

Vanille-extract – Voegt meer smaak toe aan de koekjes.

Zeezout – Niet nodig als je een gezouten pindakaas of gezouten pinda’s gebruikt, maar ik voeg toch graag 1/4 theelepel toe om de zoetheid in evenwicht te brengen.

Gehakte pinda’s – Ik voeg deze graag toe voor een beetje knapperigheid, maar je kunt ze weglaten als je liever een gladdere textuur hebt. Gebruik gepelde pinda’s die gezouten of ongezouten zijn.

Het basis, klassieke recept voor 3-ingrediënten keto pindakaas koekjes vereist alleen pindakaas, eieren en zoetstof. De extra’s zijn optioneel, maar verbeteren zeker het eindresultaat! Succes!

Suikervrije Peanut Butter Cookies (Pindakaaskoekjes)

Personen: 25
Tijd: 25 minuten
Keuken: Amerikaans
Koolhydraten:2.9
Suikervrije keto pindakaas koekjes zijn smeuïg en zoet! Maak koolhydraatarme pindakaas koekjes met alleen pindakaas, ei en zoetstof.

Ingrediënten

  • 325 gr pindakaas romig, gezouten, en niet te lopend
  • 2 large eieren
  • 65 gr Erythritol poeder

optioneel

  • 5 ml vanille-extract
  • 1 tl zeezout
  • 100 gr pinda's grof gehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de pindakaas, de eieren, de Erythritol, de vanille (optioneel) en het zout (optioneel) in een keukenmachine. Verwerk tot een gladde massa en schraap zo nodig de zijkanten af.
  • Optioneel – Pulseer de stukjes grof gehakte pinda tot het net gecombineerd is.1
  • Maak middelgrote balletjes van het deeg en plaats ze op de bakplaat. Maak ze plat met een vork in een kriskraspatroon. 2
  • Bak ongeveer 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen voor je ze aanraakt. De koekjes worden krokant als ze afkoelen.
Tips: 1Meng niet te veel – je wilt wat stukjes overhouden voor de knapperigheid. 2Doop de vork tussen de koekjes in een kopje met koud water en veeg af met een papieren handdoek (dit voorkomt plakken).
Voedingswaarde per portie (1/25 per cookie): Totaal koolhydraten: 2,9 gram | vezels: 1,1 gram | netto koolhydraten: 1,8 gram | eiwitten: 4,5 gram | vetten: 8,3 gram, waarvan verzadigd: 3 gram | Energie 100 kcal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept