Hoe maak je spinazie à la crème in 15 minuten! Dit gemakkelijke, low-carb keto recept met roomkaas heeft maar een paar ingrediënten nodig.
Spinazie à la crème is een van die love-it-or-hate-it recepten. Ik dacht eigenlijk altijd dat ik in die laatste categorie viel. Maar toen ik laatst dit recept op tafel had heb ik hier toch heerlijk van gegeten. Dit recept leent zich ideaal als bijgerecht, voorgerecht, of in een dubbele portie als hoofdgerecht.
Dit is een klassiek bijgerecht, wat vooral populair is tijdens de feestdagen en bij steakhouses.
De basis ingrediënten om een eenvoudige spinazie à la crème te maken zijn – niet verrassend! – spinazie en melk of room. Andere populaire toevoegingen aan spinaziecrème zijn knoflook, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en diverse kruiden. Het beste recept voor spinazie à la crème moet rijk en romig smaken! Zelfs als je geen grote fan bent van spinazie, maken deze aspecten het helemaal heerlijk.
Soms wordt spinazie à la crème ingedikt met bloem, maar dat is eigenlijk niet nodig. Het is heel eenvoudig om een glutenvrije, koolhydraatarme versie te maken. Deze versie met roomkaas wordt dik door simpelweg de room te laten sudderen. De roomkaas werkt als een verdikkingsmiddel.
“Dit recept leent zich ideaal als bijgerecht, voorgerecht, of in een dubbele portie als hoofdgerecht!”


Dus, dit is een keto recept zonder speciale ingrediënten. En, het hele gezin kan ervan genieten, of ze nu een speciaal dieet volgen of niet. De ingrediënten maken het een uiterst gezond en voedzaam gerecht vol met vitaminen en mineralen.
Het duurt slechts 15 minuten om dit low-carb recept te maken. En, het is een geweldig bijgerecht om toe te voegen aan je diner waarvoor je niet de oven voor hoeft aan te zetten. Dit is een van de snelste bijgerechten die De Suikervrije Oom op de website heeft, en daarmee perfect voor een doordeweekse avond of een snelle hap.
Keto Spinazie à la crème
Ingrediënten
- 50 gr grasboter ongezouten
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 400 gr babyspinazie fijngehakt
- 125 ml volle room
- 85 gr roomkaas in kleine stukjes gesneden
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 tl zeezout
- 1 tl zwarte peper
- 2 rl Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verhit de boter in een grote koekenpan of wok op matig vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en sauteer tot het begint te geuren.
- Voeg de spinazie toe. Sauteer 2 tot 4 minuten, tot de spinazie verwelkt is.
- Als de pan te vol is om eerst te roeren, dek hem dan een minuut of twee af, zodat de spinazie op de bodem kan krimpen. Daarna kun je beginnen voorzichtig te roeren in een vouwbeweging.
- Voeg de slagroom, de roomkaas, zeezout, zwarte peper en Italiaanse kruiden toe. Roer voortdurend tot de roomkaas is gesmolten en kook dan nog een paar minuten tot de roomkaas ingedikt is.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas voor het serveren.
