T

Taco Salade Met Gehakt

De Suikervrije Oom – Taco Salade met Gehakt

In mijn keuken staan warme zomers gelijk aan gemakkelijke eenpansmaaltijden die de oven vermijden en niet te lang op het fornuis hoeven te staan. Salades zijn dan de perfecte uitkomst, maar natuurlijk moet je er nog wat eiwitten door verwerken om het een volledige maaltijd te maken. Dat is waar deze gemakkelijke en gezonde taco salade met gehakt volledig aan voldoet – you’re gonna love it!

Je hebt waarschijnlijk in restaurant al ergens een gehakt taco salade gezien. Het is eigenlijk een enorme mexicaanse taco in salade vorm – waar je geen koolhydraat taco bij nodig hebt! In tegenstelling tot de meeste versies, is deze gezonde taco salade koolhydraatarm en glutenvrij.

Is een taco salade gezond?

Ja, deze taco salade is zeker gezond! Het bevat alleen natuurlijke en verse ingrediënten. Wat dit recept zo ideaal maakt zijn de eenvoudige ingrediënten en de minimale voorbereidingstijd. Na het bakken van het vlees en het hakken van de groenten, hoef je alleen nog maar alles door elkaar te mengen!

Deze taco salade is daarnaast ook een volledige hoofdmaaltijd – vier grote porties voor het hele gezin. Mocht je geen vier porties nodig hebben, dan kun je eenvoudig het recept verkleinen, of de restanten bewaren voor later als je vooruit plant.

Bewaren: bewaar restjes 2-3 dagen in de koelkast. Als je weet dat je restjes overhoudt, zet de restjes dan opzij zonder de zure room, salsa en avocado, want die kun je het beste vers toevoegen. Het gehakt kan ook het beste apart worden bewaard, zodat je het later opnieuw kunt opwarmen.

Opwarmen: verwarm het gehakt opnieuw in een hete koekenpan of in de magnetron voordat je het toevoegt aan de salade.

Bewaarde resten weer bereiden: bak het vlees met taco-kruiden en hak al je salade-ingredienten fijn. Bewaar ze in maaltijdverpakkingen, met de zure room, salsa en het rundvlees apart. Snijd de avocado niet van tevoren. Vlak voor het serveren, verwarm je het vlees en voeg je het toe aan de salade. Voeg zure room, salsa en vers gesneden avocado toe en schep alles door elkaar.

Keto Taco Salade Met Gehakt

Personen: 4
Tijd: 25 minuten
Keuken: Mexicaans
Koolhydraten:10.7
In mijn keuken staan warme zomers gelijk aan gemakkelijke eenpansmaaltijden die de oven vermijden en niet te lang op het fornuis hoeven te staan. Salades zijn dan de perfecte uitkomst, maar natuurlijk moet je er nog wat eiwitten door verwerken om het een volledige maaltijd te maken. Dat is waar deze gemakkelijke en gezonde taco salade met gehakt volledig aan voldoet – you're gonna love it!

Ingrediënten

  • 500 gr gemalen gehakt
  • 5 ml avocado-olie of een olie naar keuze
  • 30 gr taco-kruiden
  • 250 gr romaine sla fijngesneden
  • 200 gr cherrytomaten gehalveerd
  • 100 gr cheddar geraspt
  • 1 stuk avocado in blokjes
  • 50 gr ui fijngehakt
  • 100 gr salsa
  • 75 gr zure room

Bereiding

  • Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe. Roerbak al omscheppend met een spatel ongeveer 7-10 minuten, tot het vlees gaar is en het vocht verdampt.
  • Roer de taco-kruiden door het gehakt tot het goed gemengd is. Als je wilt, kun je ook 100 ml water toevoegen bij het toevoegen van de kruiden en het een beetje laten pruttelen.
  • Meng ondertussen alle overige ingrediënten in een grote kom. Voeg het gemalen rundvlees toe. Meng alles door elkaar en klaar!
Tips: 1Bewaar restjes 2-3 dagen in de koelkast. Als je weet dat je restjes overhoudt, zet de restjes dan opzij zonder de zure room, salsa en avocado, want die kun je het beste vers toevoegen. Het gehakt kan ook het beste apart worden bewaard, zodat je het later opnieuw kunt opwarmen.
Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 10,7 gram | vezels: 5,4 gram | netto koolhydraten: 5,3 gram | eiwitten: 48,3 gram | Vetten: 52,5 gram, waarvan verzadigd: 17,3 gram | Energie 720 kcal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept