Deze air fryer courgette chips zijn heerlijk crisp, veel sneller dan in de oven, en zijn een heerlijke, natuurlijke low carb snack.
Ingrediënten
1mediumcourgette
100mlolijfolie
Zeezout
Zwarte peper
Bereiding
Gebruik een mandoline om de courgette in plakken van 0,3 cm dik te snijden.
Dep overtollig vocht van de courgetteplakjes met een papieren handdoek.
Verwarm de air fryer voor op 160°C.
.Meng in een middelgrote kom de courgetteplakjes met de olijfolie, zeezout en peper. Meng tot alle plakjes bedekt zijn.
Leg de courgetteplakjes in een enkele laag in de air fryer. Bak ze 8-12 minuten.
Controleer na 8 minuten en verwijder plakken die bruin worden of knapperig zijn. Blijf om de paar minuten controleren tot alle plakjes gaar zijn. Herhaal dit met alle courgetteplakjes. De courgette zal tijdens het afkoelen nog crispier worden.
Tips:1Gebruik een mandoline voor het snijden! Dit zorgt ervoor dat je courgette chips een gelijke dikte hebben en even crisp worden. Het is moeilijk om ze zo dun te snijden met een mes. 2Doe de airfryer niet te vol. Bak in batches zodat er niet te veel courgette in de airfryer zit, anders worden ze niet bruin en knapperig. 2Vliegt de chips alle kanten op in je air fryer? Leg er dan een dun rond rooster overheen. 3Zet de air fryer niet te vol. Bak in batches zodat er niet te veel courgetteplakjes in de airfryer zitten, anders worden ze niet bruin en knapperig.Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 2,3 gram | vezels: 1,1 gram | netto koolhydraten: 1,2 gram | eiwitten: 1,5 gram | Vetten: 25,1 gram, waarvan verzadigd: 7,5 gram | Energie 225 kcal