Deze Bacon Broccoli Kip is een koolhydraatarme maaltijd waar iedereen dol op is! Stel je voor: kip met een romige kaassaus, spek en broccoli. Lekker!
Ingrediënten
4stukskipfiletzonder bot zonder vel
4plakjesspek(gebakken en verbrokkeld)
1stukbroccoli(in roosjes)
Kaassaus
50grroomboter
125grvolle room
0.5tlknoflookfijngehakt
150grcheddarkaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschotel in leg de kipfilets in de schotel. Zorg ervoor dat ze dun zijn of snijd ze zo dat ze dun zijn. Breng op smaak met zout en peper. Bak 25-35 minuten of tot de kip gaar is en niet meer roze.
Terwijl de kip in de oven staat, stoom je de broccoli in een stoommandje of in de magnetron. Je kunt het in een hersluitbare zak doen (niet helemaal sluiten) met een paar eetlepels water in de magnetron voor een paar minuten of tot de gewenste gaarheid.
Vervolgens maak je de kaassaus. Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op een matig laag vuur. Roer de room en de knoflook erdoor en bak tot het warm is. Zet het vuur laag en roer de kaas erdoor tot hij gesmolten is. Voeg zout naar smaak toe. Haal van het vuur.
Zodra de kip gaar is, strooi je de broccoli over de kip en giet je de kaassaus erover. Strooi er de stukjes spek over en serveer.
Tips:1Stomen kan gemakkelijk in de magnetron. Doe de broccoli roosjes in een plastic zakje zoals bijvoorbeeld een hersluitbare zak voor de vriezer en laat een stukje open. De magnetron kan op 750 watt op 3,5/5 min.Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 2,2 gram | vezels: 1,4 gram | netto koolhydraten: 0,8 gram | eiwitten: 56,5 gram | Vetten: 58,8 gram, waarvan verzadigd: 30,5 gram | Energie 775 kcal