Kip Jalapeño Popper is kip gelaagd met roomkaas, jalapenos, en kaas. Deze eenvoudige maaltijd is koolhydraatarm en Keto vriendelijk!
Ingrediënten
800grkippenborst of -dij
50grroomkaasop kamertemperatuur
2elmelk of volle room
0,5tlknoflookpoeder
2stuksjalapeño pepersontpit en in plakjes gesneden of uit pot 125 gr
6plakspekverkruimeld (gebakken)
150grcheddarkaasgeraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ovenschaal in.
Leg de kip in een enkele laag in de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.
Roer in een kleine kom de roomkaas, melk of room, en knoflook door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de kip.
Strooi eerst de kaas, dan de jalapeño pepers en dan het spek over de top.
Dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 30-35 minuten tot de kip gaar is. Verwijder de folie de laatste 5 minuten van de baktijd om de kaas te laten smelten.
Tips:1Check voor severen of de kip volledig gaar is door in een van de dikste borsten een mes te halen.Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 1,0 gram | vezels: 0,8 gram | netto koolhydraten: 0,2 gram | eiwitten: 74,4 gram | Vetten: 26,9 gram, waarvan verzadigd: 14,1 gram | Energie 550 kcal