Deze low-carb Red Velvet cake is absoluut een feestje! Twee lagen koolhydraatarme Red Velvet cake met een zoete glazuur van roomkaas… what else is there?! Met slechts 3,4 gram netto koolhydraten per punt en een super zachte textuur, is dit niet alleen de beste "keto" Red Velvet cake die ik ooit gemaakt heb, het is de beste die ik überhaupt gehad heb, punt. Sleutel tot succes is Sukrin Icing, 100% natuurlijke poedersuiker. Sukrin Icing smaakt net zo zoet als poedersuiker en bevat geen netto koolhydraten!
Ingrediënten
Cake
175grgezouten boterop kamertemperatuur
250grerythritol
3groteeierenop kamertemperatuur
15mlvanille-extract
175grzure roomop kamertemperatuur
125mlongezoete amandelmelkop kamertemperatuur
5mlwitte azijn
350gramandelmeel
30grcacaopoeder
10grbaking soda
15grbietenpoeder of rode kleurstof(gel)
Glazuur
450grroomkaasop kamertemperatuur, blokjes
100grongezouten boterop kamertemperatuur, blokjes
200grSukrin Icing(of Erythritol in pedervorm)
15mlvanille-extract
45ml volle room
25grpecannoten(optioneel)
Bereiding
Cake
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed twee ronde springvormen van 22cm doorsnee met bakpapier.
Klop in een grote kom de erythritol en boter tot een luchtig mengsel.
Klop de eieren er één voor één door. Meng de vanille, zure room, amandelmelk en azijn erdoor om spatten te voorkomen en klop dan alles goed door elkaar.
Verlaag de snelheid van je mixer tot laag en klop het amandelmeel erdoor, 50 gr per keer. Klop de cacaopoeder en de baking soda erdoor tot er een glad beslag ontstaat. Klop het bietenpoeder of de kleurstofgel erdoor, één theelepel per keer tot de gewenste kleur.
Verdeel het deeg over de 2 springvormen en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de cakes ongeveer 35 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen in de vorm, haal dan een mes langs de zijkanten en haal ze uit de vormen.
Glazuur
Gebruik een handmixer om de roomkaas en boter luchtig te kloppen.
Klop de zoetstof en de vanille erdoor tot alles goed gemengd is.
Voeg de room toe en klop opnieuw tot een romige massa. Je kunt de hoeveelheid room aanpassen aan de gewenste consistentie. Wat steviger is makkelijker om mee te werken.
Plaats één laag van de cake op een taartstandaard of plaat. Bestrijk de bovenkant met 225 gr glazuur. Leg de tweede laag erop en bestrijk de bovenkant met nog eens 225 gr glazuur. Bestrijk ten slotte de zijkanten met de rest van het glazuur. Strooi er, indien gewenst, gehakte pecannoten over.
De cake kun je in de koeling nog even een uur of twee laten opstijven. Enjoy!