Deze glutenvrije en keto tiramisu is extra extravagant en zal ongetwijfeld een favoriete low carb traktatie worden! Verwacht een lichte vulling, met een instant kick van amandel, rum en koffie.
Ingrediënten
Pannenkoeken
6largeeieren
200grricotta
30gramandelmeel
1elsuikervrij vanille-extract
1elsuikervrij koffie-extract(of 25ml espresso)
1tlsuikervrij amandelextract
30grSukrin Icing(of erythritolpoeder)
1snufjezout
1tlpsyllium
1tlbakpoeder
1tlcitroensap
ghee of kokosolie om te bakken
Vulling/glazuur
300grmascarpone
300mlslagroom
100grSukrin Icing(of erythritolpoeder)
1elsuikervrij vanille-extract
1,5tlsuikervrij amandelextract
1,5tlsuikervrij rumextract
50grcacaopoeder
Bereiding
Pannenkoeken
Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken (behalve de ghee, psyllium, bakpoeder en citroensap) in een grote kom en meng dit door elkaar met een mixer tot een geheel. Voeg dan pas de psyllium en bakpoeder toe met de citroensap.
Verhit vervolgens 1 tl ghee in het midden van een kleinere koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is giet je ongeveer 80 ml van het van het beslag in de pan, waarmee je een klein pannenkoekje maakt van +/- 20cm doorsnee.
Bak het anderhalve minuut of tot de bovenkant gestold is. Keer om en bak nog eens 30 seconden.
Zet de pannenkoekjes apart en laat afkoelen.
Maak zo ongeveer 6 á 7 pannenkoekjes, en verhit tussendoor telkens 1 tl ghee.
Vulling
Om de taart samen te stellen leg je een volledig afgekoelde pannenkoek op en bord en schep je +/- 70 ml van de vulling.
Bestuif royaal met de cacao. Herhaal dit met de overige 6/7 pannenkoeken en eindig met een royale laag cacao.
Laat de taart nog 2 uur koelen in de koelkast zodat de pannenkoeken de vocht goed opnemen uit de vulling.
Snij de taart vervolgens aan, in bijvoorbeeld 10 stukken. Buon Appetito!
Tips: 1Zorg dat de ingrediënten echt koud zijn. 2In bakjes Mascarpone zit soms wat vocht, kijk uit dat je dat niet per ongeluk bij je vulling gooit.Voedingswaarde per portie (1/10 taart): Totaal koolhydraten: 2,8 gram | vezels: 2,4 gram | netto koolhydraten: 0,4 gram | eiwitten: 10,3 gram | Vetten: 32,3 gram, waarvan verzadigd: 19,2 gram | Energie 346 kcal