Een stap-voor-stap handleiding voor het bereiden van krokante kippenvleugels in de air fryer! Inclusief een speciale methode voor het maken van extra krokante air fryer kippenvleugels.
Ingrediënten
1kgkippenvleugelsplatte vleugels en drumettes, vers of ontdooid uit de diepvries
15grbakpoeder
5grzeezout
2grzwarte peper
Bereiding
Meng de vleugels in een grote kom met bakpoeder, zeezout en zwarte peper.Vet een rooster voor de air fryer oven in. (als je air fryer alleen één mandje heeft, vet dat dan in).
Leg de vleugels op het ingevette rooster, of leg alleen genoeg vleugels in het mandje om een enkele laag te vormen. (als je één mandje gebruikt, moet je misschien in twee porties bakken).
Plaats het rooster of het mandje in de air fryer en bak de vleugels 15 minuten op 125°C. Draai de vleugels om en verwissel de roosters als je er twee tegelijk gebruikt, zodat de bovenste onderop komt en vice versa.
Verhoog de temperatuur tot 225°C (of tot de hoogste temperatuur in je air fryer). Frituur de vleugels 15 tot 20 minuten, tot ze gaar en knapperig zijn.
Tips: 1Als je je zorgen maakt over de maizena in bakpoeder, kun je gemakkelijk je eigen maken zonder maizena. Meng gewoon 1 deel zuiveringszout met 2 delen wijnsteenpoeder. 2Gebruik geen bevroren kipvleugels of drumettes, dat gaat niet goed in de air fryer.Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 1,9 gram | vezels: 0,1 gram | netto koolhydraten: 1,8 gram | eiwitten: 42,6 gram | Vetten: 32,3 gram, waarvan verzadigd: 11,5 gram | Energie 468 kcal