Een glutenvrije, koolhydraatarme cheesecake die heel gemakkelijk te maken is, met maar 8 ingrediënten en 15 minuten voorbereidingstijd. Deze suikervrije keto cheesecake smaakt net als de echte - heerlijk!
Ingrediënten
Bodem
200gramandelmeel
75grbotervast afgemeten, daarna gesmolten
50grerythritolkorrelig of poedervorm
5mlvanille-extract
Vulling
900grroomkaaszacht gemaakt, Mon Chou
150grerythritolpoedervorm
3largeeieren
15mlcitroensap
5mlvanille-extract
verse frambozen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van 23 cm in (of bekleed de bodem met bakpapier).
Bodem
Roer het amandelmeel, de gesmolten boter, erythritol, en vanille-extract in een middelgrote kom door elkaar, tot het goed gecombineerd is. Het deeg zal een beetje kruimelig zijn.
Druk het deeg op de bodem van de springvorm plat tot een geheel. Bak ongeveer 10-12 minuten, tot de bodem goudbruin is. Laat minstens 10 minuten afkoelen buiten de oven.
Vulling
Klop de roomkaas en de poedersuiker op lage tot gemiddelde snelheid tot een luchtig mengsel.
Meng er één voor één de eieren door. Klop tot slot het citroensap en het vanille-extract erdoor.1
Giet de vulling in de springvorm over de zojuist gemaakte bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel.2
Bak ongeveer 45-55 minuten op 175°C, tot het midden bijna gestold is, maar nog wel heen en weer gaat.
Haal de cheesecake uit de oven. Als de randen aan de pan vastzitten, ga dan met een mes langs de rand (verwijder de springvormrand nog niet). Laat de taart in de vorm op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem dan minstens 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast, tot hij helemaal hard is.
Tips & Tricks: 1Houd de mixer de hele tijd op een lage tot gemiddelde snelheid; een te hoge snelheid zorgt voor te veel luchtbellen, en dat willen je niet. 2Gebruik een banketbakkersspatel voor een gladdere bovenkant als je die hebt. 3Probeer de taart niet uit de pan te halen voor het koelenVoedingswaarde per portie (1/16 cake): Totaal koolhydraten: 3,4 gram | vezels: 1,3 gram | netto koolhydraten: 2,1 gram | eiwitten: 8,4 gram | Vetten: 29 gram, waarvan verzadigd: 14,6 gram | Energie 409 kcal