De Suikervrije Oom - Aspergesoep

Een super makkelijk recept voor aspergecrèmesoep, met slechts vijf eenvoudige ingrediënten! Deze gezonde romige aspergesoep is snel te maken en perfect voor in de lente.

Klaar om de kant-en-klare soepen in de supermarkt te laten staan en te ervaren hoeveel lekkerder een zelfgemaakte soep is? Dan moet je zeker deze aspergecrèmesoep proberen. Hij is zacht, smaakvol, en het heeft slechts een handjevol ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al wel in huis hebt. Het is dezelfde basis die ik gebruik voor andere romige soepen, zoals mijn geroosterde bloemkoolsoep en champignonsoep. En niet te vergeten, deze gezonde en romige aspergesoep schreeuwt gewoon lente!

Nu het lente is, is het weer tijd voor asperges. Als deze lentegroente nieuw voor je is of je bent gewoon een fan van eenvoud, begin dan met gesauteerde asperges of geroosterde asperges als bijvoorbeeld een bijgerecht. En als je het iets spannender wilt maken met deze groente, maak dan asperges met kaas, asperges in spek, en natuurlijk deze romige aspergesoep.

Pak je asperges erbij en maak je klaar om de makkelijkste én beste aspergesoep ooit te maken!

In tegenstelling tot in de winkel gekochte versies, wordt zelfgemaakte aspergecrèmesoep verdikt door de asperges zelf! We hebben geen andere verdikkingsmiddelen nodig. Wanneer je de soep pureert, zal het vanzelf dikker worden.

Als u een nog dikkere soep wilt, kun je proberen er een beetje gekookte bloemkool door te mengen. De asperges zullen de bloemkoolsmaak overschaduwen. Ik gebruik meestal geen roomboter met bloem (roux) in mijn recepten, maar je kunt dat ook doen als dat voor jou werkt. Let wel op dat je dan echt een kleine hoeveelheid gebruikt in verband met de aanwezige koolhydraten in bloem.

Dit basisrecept voor aspergesoep heeft daarnaast nog wat verse dille nodig voor de garnering. Je kunt ook verse bieslook proberen.

Je kunt het grootste deel van de stengel van asperges gebruiken om aspergecrèmesoep te maken, maar zoals bij de meeste aspergerecepten moet je de houterige uiteinden wel afsnijden en weggooien.

Als je ze toch wilt gebruiken, kun je ze ongeveer een uur in water laten sudderen en de pulp vervolgens door een zeef zeven. Het water wat door de zeef gaat is in feite een aspergebouillon, die je kunt gebruiken in elk soeprecept dat bouillon vereist – inclusief deze romige aspergesoep!

Keto Aspergecrèmesoep

Personen: 4
Tijd: 35 minuten
Keuken: Hollands
Koolhydraten:8.1
Een super makkelijk recept voor aspergecrèmesoep, met slechts vijf eenvoudige ingrediënten! Deze gezonde romige aspergesoep is snel te maken en perfect voor in de lente.

Ingrediënten

  • 50 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 600 gr groene asperges (zonder de uiteinden; in stukjes van een halve centimeter gesneden)
  • 850 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 5 gr zeezout
  • 5 gr zwarte peper
  • 250 ml volle room
  • zure room (optioneel, voor garnering)
  • verse dille (optioneel, voor garnering)

Bereiding

  • Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en sauteer gedurende 1-2 minuten, tot hij begint te geuren.
  • Voeg de asperges toe en sauteer ze ongeveer 5 minuten, tot ze heldergroen zijn.
  • Voeg de kippenbouillon, zout en peper toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen, tot de asperges heel zacht zijn.
  • Giet de soep in een krachtige blender en mix tot een gladde massa. (Let op, de soep is heet!)
  • Doe de soep terug in de pan. Voeg de room toe en roer tot de soep doorgewarmd is.
  • Garneer eventueel met zure room en dille.
Tips: 1Sommige blenders kunnen niet tegen de abrupte omschakeling van koud naar heet. Je kunt je blender daarom het beste eerst even vullen met warm water uit de kraan.
Voedingswaarde per portie (1/4 recept): Totaal koolhydraten: 8,1 gram | vezels: 1,8 gram | netto koolhydraten: 6,3 gram | eiwitten: 3,8 gram | Vetten: 33,1 gram, waarvan verzadigd: 21,7 gram | Energie 350 kcal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept