Bloemkoolsoep klinkt misschien niet als de meest opwindende maaltijd, maar geloof me, deze romige geroosterde bloemkoolsoep is goddelijk. Deze gezonde soep is fluweelzacht en vol van smaak dankzij de geroosterde bloemkool. Deze keto koolhydraatarme bloemkoolsoep heerlijk zult vinden!
Bloemkool is de ultieme koolhydraatarme groente, en daarom zie je het veel in koolhydraatarme recepten. Het is veelzijdig, laag in koolhydraten, kan worden getransformeerd in zo ongeveer alles, en het zit vol vitaminen. Maar je hoeft niet perse een koolhydraatarm dieet te volgen om van deze romige geroosterde bloemkoolsoep te genieten!
Geroosterde bloemkoolsoep is een soep die gemaakt is van geroosterde bloemkool. Het roosteren voegt veel smaak toe, en het is naar mijn mening de beste methode om bloemkoolsoep te maken.
In 7 stappen zet je deze bloemkoolsoep op tafel! Het hele proces duurt maar een uur, en dan is het genieten van even iets anders op tafel in de vorm van soep!


Keto Geroosterde Bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 1 large bloemkool in roosjes gesneden
- 3 el olijfolie
- 1 el tijm
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gr roomkaas op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
- 0.25 tl zwarte peper
- 0.25 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225 graden °C. Bekleed bakplaat met aluminiumfolie en vet licht in.
- Meng de bloemkoolroosjes in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie en 1/4 theelepel zeezout. Rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven, tot ze aan de randen bruin zijn.
- Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tijm toe. Sauteer ongeveer een minuut, tot het begint te geuren.
- Voeg de kippenbouillon en de geroosterde bloemkool toe. Breng aan de kook en laat dan zachtjes koken. Laat 5 tot 10 minuten sudderen.
- Pureer de bloemkool met een staafmixer tot een gladde massa (je kunt wat roosjes verwijderen voordat je gaat pureren, en ze daarna terug in de soep doen voor wat extra bite).
- Voeg, terwijl de soep op laag vuur staat, de blokjes roomkaas toe. Gebruik opnieuw de mixer in de soep en pureer alles tot een gladde massa.
- Voeg 1/2 theelepel zeezout (2 gram) en 1/4 theelepel zwarte peper (1 gram) toe en breng op smaak als dat nodig is.

