De lekkerste proteïne donuts maken die smaken als het echte werk? Dit gezonde proteïne donut recept is moist en cakeachtig, maar ook koolhydraatarm en glutenvrij.
Als je heerlijke traktaties maakt en ze gezond wilt houden, heb je de juiste ingrediënten nodig – vooral als het om chocolade gaat. Gebruik daarom alleen Chocolade Chips voor het glazuur zonder suiker, suikeralcoholen, gluten of GMO’s. Er zijn verschillende soorten producten hiervan te vinden op de online markt. Mocht je ze niet kunnen vinden of aangewezen bent op de supermarkt, ga dan voor een hoog percentage cacao, waar zo min mogelijk suikers aan toegevoegd zijn en voeg vervolgens zelf je keto vriendelijke suiker toe.
Waar zijn proteïne donuts van gemaakt?
Deze gezonde eiwit donuts volgen een gezonde trend, en halen hun proteïne uit eiwit, amandelmeel, en ongearomatiseerd wei-eiwitpoeder. Ze zijn een geweldige manier om een gezond dessert, ontbijt, of tussendoortje meer vullend te maken! Let op dat je het beste voor dit recept een speciale donut vorm kunt gebruiken!
Waarom deze proteïne donuts zo ideaal zijn:– Rijke, chocoladesmaak
– Normale structuur
– Gezonde, eenvoudige ingrediënten
– Klaar in ongeveer 30 minuten
– 6 gram eiwit per donut
– Vrij van suiker én gluten


Bewaarinstructies
Om te bewaren: Leg de donuts zonder glazuur in een luchtdichte bak bij kamertemperatuur. Glaceer voor het serveren, indien mogelijk. Om in te vriezen: Vries donuts zonder glazuur in, in een diepvriesveilige ziplock zak of bak. Ontdooi op kamertemperatuur voor het serveren.
Gezonde Keto Proteïne Donuts
Ingrediënten
Donuts
- 60 gr amandelmeel
- 100 gr Sukrin Icing of Erythritol
- 25 gr Wei eiwitpoeder
- 25 gr cacaopoeder
- 35 gr psyllium poeder
- 10 gr bakpoeder
- 2 gr zeezout
- 50 gr boter gesmolten
- 2 large eieren (op kamertemperatuur)
- 3 ml vanille-extract
- 60 ml kokend water
Glazuur
- 60 gr suikervrije melkchocolade chips
- 15 gr kokosolie gesmolten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een metalen donutvorm met antiaanbaklaag royaal in.
- Roer in een grote kom het amandelmeel, Sukrin, eiwitpoeder, cacaopoeder, psyllium, bakpoeder, en zeezout door elkaar.
- Roer de boter, eiwitten en vanille erdoor, tot zich een gelijkmatig deeg vormt.
- Giet er het kokende water bij terwijl je met een handmixer op lage snelheid ongeveer een minuut klopt. Het deeg zal het water absorberen. Meng niet te veel. Laat het deeg ongeveer 5 minuten zitten om in te dikken.
- Verdeel het deeg in zes delen. Rol met ingeoliede handen een rol uit het deeg, leg in de ingevette donutvorm en plak de uiteinden dicht tot een cirkel. Strijk het beslag erover glad. Herhaal met alle zes de delen.
- Bak 15-18 minuten, tot de bovenkant donker goudbruin is en een ingebrachte tandenstoker er bijna schoon uitkomt (niet helemaal schoon is niet erg). Laat de donuts 15 minuten in de pan afkoelen.
- Ga met een kleine siliconen spatel langs de randen van de donutvorm, over de buitenkanten van de donuts en binnenin de donutgaten. Schuif de spatel voorzichtig onder de donuts om ze los te maken. Laat volledig afkoelen op een koelrek of bord voor je ze glazuurt.
- Als de donuts afgekoeld zijn, maak je het glazuur. Smelt in een steelpan op het fornuis de chocoladestukjes en kokosolie, en roer tot een glad mengsel. Haal van het vuur en laat het glazuur een paar minuten afkoelen – je wilt dat het net iets dikker wordt, maar nog steeds vrij lopend is.
- Doop de meer bolle kant (de onderkant die tegen de donutpan lag) van elke donut in het glazuur en draai rond om te bestrijken. Het glazuur zal hard worden als het afkoelt.






