Naar mijn mening is dit het beste keto brood wat je thuis zelf kunt bakken! Dit luchtige, makkelijke, witte, keto-vriendelijke brood kan gemaakt worden met slechts 5 basis ingrediënten en bevat 1 gram netto koolhydraten per sneetje.
Ingrediënten
150gramandelmeel
50grkokosmeel
2elbakpoeder
0.25tlzeezout
75grboter
12groteeiwitten(325gr) op kamertemperatuur
1.5elErythritol poeder(kan elke zoetstof gebruiken of weglaten)
0.25tlXanthaangom (voor de textuur - weglaten voor paleo)
0.25tlwijnsteenpoeder(cream of tartar)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Bekleed een bakvorm van 22x11 cm met bakpapier. Laat wat papier over de zijkanten hangen zodat je het later gemakkelijk kunt verwijderen.
Doe het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, (erythritol, xanthaangom) en zeezout in een grote keukenmachine of kom. Pulseer of mix tot het gemengd is.
Voeg de gesmolten boter toe. Mix, schrapend langs de zijkanten indien nodig, tot het volledig is opgenomen en kruimelig is.
Gebruik een handmixer en klop in een grote kom de eiwitten met de wijnsteenpoeder (indien gebruikt) tot er stijve pieken ontstaan. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is, want de eiwitten zullen flink uitzetten.
Voeg 1/2 van de stijfgeslagen eiwitten toe aan de keukenmachine/kom. Mix een paar keer tot het net gemengd is, maar niet te veel.
Voeg het mengsel voorzichtig toe aan de kom met de eiwitten, en vouw voorzichtig tot er geen duidelijke klonten meer overblijven. Niet roeren. Vouw voorzichtig om het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
Breng het beslag over in de beklede bakvorm en strijk de bovenkant glad. Duw het beslag een beetje naar het midden om de bovenkant rond te maken.
Bak ongeveer 40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie en bak nog 30-45 minuten, tot de bovenkant stevig is en geen "spons-achtig" geluid meer maakt als je erop drukt.
Laat volledig afkoelen alvorens uit de vorm te halen en in plakken te snijden.
Tips: 1Het brood is ideaal te bereiden de avond voordat je het wil gebruiken. Zo kan het de hele nacht volledig afkoelen.2Keto wit brood is gevoelig voor het absorberen van vocht. Als het een beetje "nat" wordt met het bewaren na verloop van tijd, kun je het herstellen door het te roosteren in de broodrooster. Voedingswaarde per portie (per sneetje - 1/18 brood): Totaal koolhydraten: 1,6 gram | vezels: 0,7 gram | netto koolhydraten: 0,9 gram | eiwitten: 4,8 gram | Vetten: 8,2 gram, waarvan verzadigd: 2,9 gram | Energie 100 kcal